Inzichten rijpen om te volgen traject Gentse tramlijn 7 te onderzoeken!

Publicatiedatum

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

Op een schriftelijke vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (cd&v) over het tracé van tramlijn 7 in het zuiden van Gent antwoordde bevoegd minister Lydia Peeters (Open Vld): “We kunnen helaas nog geen nieuwe resultaten voor het potentieelonderzoek geven. Bij een laatste doorrekening is de administratie op een fout in het provinciaal model gestuit.

Momenteel zijn de ontwikkelaars van het model bezig te achterhalen vanwaar deze fout komt en hoe die rechtgezet kan worden.

Wat de tracéplanning betreft, staat De Lijn in nauw contact met de UGent met betrekking tot het clusteren van de activiteiten op het Technologiepark. Zo heeft De Lijn al een aantal keer samen gezeten met de UGent over dit dossier. De Lijn heeft van de UGent data ter beschikking gekregen van de toekomstige aantallen studenten en werknemers op hun locaties. Deze data worden vanzelfsprekend meegenomen in de modeldoorrekeningen zodra die worden hervat. (zodra model weer op punt staat).”

Stijn De Roo: “De inzichten rijpen om het te volgen traject van tram 7 te onderzoeken. Mogelijks heeft de tram méér potentieel als het tracé doorheen het technologiepark in Zwijnaarde loopt. Nu de Universiteit van Gent haar plannen heeft voorgesteld om te evolueren naar clusters, wordt dit potentieel mogelijks nog groter.

Ik reken erop dat de fout in het provinciaal model snel wordt rechtgezet, zodat een nieuw potentieelonderzoek kan plaatsvinden.”

Nieuws

Steeds meer ondernemingen bewust van cyberrisico’s

Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (cd&v) ondervroeg bevoegd minister en partijgenoot Jo Brouns over de cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen.

Jachtseizoenen 2021, 2022 en 2023: afschotcijfers en conclusies

De soorten die in Vlaanderen behoren tot het jachtwild zijn opgesomd in artikel 3 van het Jachtdecreet. Dat artikel verdeelt de wildsoorten in verschillende categorieën: grof wild, klein wild, waterwild en overig wild.