Gent en Evergem strijden samen voor veiligere Langerbruggekaai en Terdonkkaai: “Vrachtwagens razen er naast onbeschermde fietsers”

Publicatiedatum

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

De stad Gent en de gemeente Evergem bundelen de krachten voor een veiliger fietsverkeer in de Langerbruggekaai en Terdonkkaai. Vooral voor fietsers is het er vandaag onveilig. “Op veel te smalle fietspaden voel je daar gewoon de vrachtwagens naast je razen. Doe daar iets aan!”, klinkt het. Wij gingen kijken.

 

(Het Laatste Nieuws, 19/08/2021)

Lees meer op: https://www.hln.be/evergem/gent-en-evergem-strijden-samen-voor-veiligere-langerbruggekaai-en-terdonkkaai-vrachtwagens-razen-er-naast-onbeschermde-fietsers~a5f8a5d2/

In de pers

Lokfiets kan nu pas écht worden ingezet: “Testperiode tot augustus”

Op de gemeenteraad vroeg fractievoorzitter Stijn De Roo hoe de lokfiets het doet in strijd tegen fietsdiefstallen. In januari werd namelijk aangekondigd dat die eindelijk terug gebruikt mag worden, na een wetswijziging.

Eerste aanpassing aan circulatieplan Gentbrugge is een feit: Oude Brusselseweg voor een stuk opnieuw dubbele richting

Sinds eind april gelden er maatregelen voor de nieuwe verkeerscirculatie in Dampoort-Oud Gentbrugge. De boetecamera's aan Gentbruggebrug blijken echter niet te werken.

Ook Stijn De Roo (CD&V) ziet verkiezingsborden beklad worden: “Maar mijn vrouw heeft daar een creatieve oplossing voor gevonden”

Wat als... je bord voor de zoveelste keer beklad wordt en je vrouw het ermee gehad heeft.