Na coronadip opnieuw meer ongevallen in Gent: zijn conflictvrije kruispunten dé oplossing?

Publicatiedatum

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

In de eerste helft van 2021 waren in Gent 351 zwakke weggebruikers betrokken bij een ongeval.Stijn De Roo pleit ervoor om alle kruispunten conflictvrij te maken.

(naar Het Laatste Nieuws, 15 oktober 2021)

Lees het artikel op https://www.hln.be/gent/na-coronadip-opnieuw-meer-ongevallen-in-gent-zijn-conflictvrije-kruispunten-de-oplossing~adabaa23/

Stijn De Roo vroeg de bevoegde schepen naar de mogelijkheden. De volledige tekst van de vragen en antwoorden vind je hier: https://www.cdenv.be/kopstuk/stijn-de-roo/nieuws/streven-naar-conflictvrije-kruispunten-voor-meer-veiligheid-fietsers-en-voetgangers/

In de pers

Lokfiets kan nu pas écht worden ingezet: “Testperiode tot augustus”

Op de gemeenteraad vroeg fractievoorzitter Stijn De Roo hoe de lokfiets het doet in strijd tegen fietsdiefstallen. In januari werd namelijk aangekondigd dat die eindelijk terug gebruikt mag worden, na een wetswijziging.

Eerste aanpassing aan circulatieplan Gentbrugge is een feit: Oude Brusselseweg voor een stuk opnieuw dubbele richting

Sinds eind april gelden er maatregelen voor de nieuwe verkeerscirculatie in Dampoort-Oud Gentbrugge. De boetecamera's aan Gentbruggebrug blijken echter niet te werken.

Ook Stijn De Roo (CD&V) ziet verkiezingsborden beklad worden: “Maar mijn vrouw heeft daar een creatieve oplossing voor gevonden”

Wat als... je bord voor de zoveelste keer beklad wordt en je vrouw het ermee gehad heeft.