Nieuws

Steeds meer ondernemingen bewust van cyberrisico’s

Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (cd&v) ondervroeg bevoegd minister en partijgenoot Jo Brouns over de cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen.

Jachtseizoenen 2021, 2022 en 2023: afschotcijfers en conclusies

De soorten die in Vlaanderen behoren tot het jachtwild zijn opgesomd in artikel 3 van het Jachtdecreet. Dat artikel verdeelt de wildsoorten in verschillende categorieën: grof wild, klein wild, waterwild en overig wild.

Gentenaar blijft de weg vinden naar wijkbibliotheken

De wijkbibliotheken blijven een succes. Vooral in de vestigingen van Wondelgem en aan de Watersportbaan blijft het aantal ontleningen stijgen in vergelijking met de periode vóór corona. Dat blijkt uit een vraag van fractievoorzitter Stijn De Roo (cd&v) aan schepen Sami Souguir (Open Vld).

Vier op tien buitenlandse bestuurders betaalt parkeerboete niet

In 2023 werden in Gent 17.062 parkeerboetes uitgeschreven voor wagens met buitenlands kenteken, goed voor een totaal van 852.520 euro. Dat blijkt uit cijfers die Stijn De Roo (CD&V) opvroeg bij schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). Opvallend: vier op tien bestuurders legden de boete naast zich neer.

Bedrijfsbezoek bij De Angushoeve in Sint-Niklaas met Jos De Meyer.

Jonge landbouwers wachten op perspectief en op een vergunning. Het parlementair werk van de komende weken is cruciaal voor hun toekomst en die van vele anderen. We werken verder.

Aantal straatbomen groeit verder in Gent

Tussen 2017 en 2024 zijn er in Gent 2.755 nieuwe straatbomen aangeplant. Dat blijkt uit informatie die fractievoorzitter Stijn De Roo (cd&v) opvroeg bij schepen van Openbaar Groen Astrid De Bruycker (Vooruit). Hiermee telt de Stad Gent in totaal 35.332 straatbomen.

De 3-30-300 regel voor groen in Gent

Gemeenteraadslid Stijn De Roo (cd&v) ondervroeg bevoegd schepen Astrid De Bruycker (Vooruit) over de nieuwe Vlaamse Groennormen in Gent.

Bedankt voor een interessant bedrijfsbezoek! Met Jos de Meyer

Rijdt er ooit iemand tegen die gele voertuigen tijdens wegenwerken? 2 tot 3 chauffeurs per week, zo blijkt.
Stuer-Egghe in Sint-Niklaas redt dus letterlijk levens met hun technologie.