Op de schriftelijke vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (CD&V) over de geplande sanering en herstelling van de bruggen in de Kruibekesteenweg en de Veldstraat over de E17 in Kruibeke - waarvoor op het reserveprogramma 1.100.000 euro wordt voorzien – antwoordde Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open Vld): 

“De bruggen in de Kruibekesteenweg en Veldstraat over de E17 in Kruibeke zullen afgesloten worden voor verkeer en de asfaltverharding zal verwijderd worden om het brugdek en de waterdichting te herstellen, ook de voegen worden hierbij vervangen. De betonschade aan de bruggen wordt hersteld en zij worden voorzien van een beschermende coating. 

De scope van de werken is in kaart gebracht en de voorbereidende onderzoeken zijn uitgevoerd. 

De werken worden eind 2021 aanbesteed en de uitvoering is voorzien in 2022 of 2023, in samenspraak met de gemeenten Temse en Kruibeke.” 

Stijn De Roo: “De bruggen zijn toe aan een grondige opknapbeurt. Het nieuwe brugdek zal de veiligheid van de gebruikers en vooral van de fietsers aanzienlijk verhogen. Het is positief dat de uitvoering zal gebeuren in samenspraak met de gemeenten Temse en Kruibeke.”