De gratis shuttledienst tussen de P+R Watersportbaan naar Gent Centrum zal blijven rijden als de gunningsopdracht afloopt op 1 december 2021. Dit bleek uit een vraag van fractievoorzitter CD&V Stijn De Roo aan schepen Watteeuw.

De shuttledienst kwam er na de invoering van het circulatieplan als één van de flankerende maatregelen. Op 1 april 2017 startte het Mobiliteitsbedrijf met een gratis shuttledienst tussen de P+R Weba/Decathlon en Bij Sint-Jacobs, om het natransport mogelijk te maken. In december 2018 werd deze dienstverlening uitgebreid met een shuttledienst van de P+R Watersportbaan naar Gent Centrum. Op 1 december eindigt de gunningsopdracht voor het Mobiliteitsbedrijf. De Lijn zal deze verbinding overnemen vanaf 1 januari 2022. De minister heeft hier vertraging voor aangekondigd, maar de gunningsopdracht van het Mobiliteitsbedrijf wordt verlengt tot de start van het contract met De Lijn voor maximaal 1 jaar.

Succes shuttledienst
Volgens het jaarrapport van oktober 2020 maakten in totaal al 86.202 personen gebruik van deze shuttledienst. In de weekdagen zijn de reizigers vooral een vast publiek. Van vrijdag tot zondag wordt ongeveer de helft van het aantal gebruikers bereikt. Dit doet vermoeden dat de shuttlebus zowel gebruikt wordt in de vrije tijd, als voor woon- werkverkeer dienst doet.