Op het jaagpad langsheen de Durme in Lokeren kan je - al fietsend of wandelend -  tot rust komen en genieten van een prachtig stukje Lokerse natuur. 

Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (CD&V) informeerde bij Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) naar de geplande werken voor het herstel van het jaagpad. In 2021 wordt hiervoor 650.000 euro voorzien.

 De minister antwoordde: “De werken omvatten de volledige heraanleg van het bestaande gescheurde jaagpad vanaf de toegang langs de Martelarenlaan tot aan pompstation ‘den Dam’ langs linkeroever en dan vervolgens langs rechteroever vanaf het pompstation tot aan de Oudebrug in de Oude Bruglaan te Lokeren.

 Zowel de toplagen als de funderingslagen worden uitgebroken. Er komt een volledig nieuwe wegopbouw bestaande uit 20 cm onderfundering en 20 cm fundering in steenslag met daarop 8cm onderlaag en 4cm toplaag in asfalt. Tevens zullen er wortelgeleidingspanelen geplaatst worden in de zones waar er bomen staan om het nieuwe jaagpad te vrijwaren van scheurvorming en opgeduwde zones ten gevolge van boomwortels.

 De timing voor de uitvoering van de werken zal in overleg met stad Lokeren bepaald worden. De uitvoering is voorzien na de zomer van 2021.” 

Stijn De Roo: “Het is belangrijk dat het jaagpad hersteld wordt, niet alleen voor het gebruik door het personeel van de De Vlaams Waterweg voor de uitvoering van hun taken, maar ook in het belang van de veiligheid van de talrijke voetgangers en fietsers die recreatief gebruik maken van dit jaagpad.”