Wie vandaag IVAGO zag passeren, had de kans Vlaams parlementslid en onze fractievoorzitter in de gemeenteraad Stijn De Roo aan het werk te zien. In een iets andere outfit dan gewoonlijk weliswaar. Hij ging vandaag namelijk mee op pad met de huisvuilophaling.

“Een atypische outfit voor een atypische werkdag, dat klopt,” lacht Stijn. “Ik zetel vanuit de stad Gent in de Raad van Bestuur van IVAGO, waardoor ik de werking, strategie en de financiering van de intercommunale goed ken. Ik wou die ervaring graag aanvullen met de dagdagelijkse praktijk. Van dichtbij zien hoe de medewerkers van IVAGO werken en actief een dag meedraaien, was enorm boeiend.

Ik had al veel respect voor de werknemers en dat is vandaag enkel verder gestegen. Doorheen de afgelopen coronaperiode heeft IVAGO en haar personeelsleden grote inspanningen geleverd om aan het werk te blijven. Onder strenge veiligheidsvoorschriften bleven ze fysiek aan de slag en zorgden ze voor de afvalophaling, hielden ze de recyclageparken open, ruimden ze nóg meer zwerfvuil op, … We zijn fier op hen. De ervaring van vandaag neem ik mee naar de Raad van Bestuur en de gemeenteraad.”

IVAGO investeert in de toekomst. Ze wil verder uitgroeien naar, en inzetten op circulaire economie door de herinrichting van de recyclageparken, door duurzaam materialenbeheer en door het recycleren van grondstofmiddelen.  “Met deze toekomstvisie kijkt IVAGO verder dan het onderhouden van onze straten en het zorgen voor propere buurten. We spreken de Gentenaars ook aan op hun verantwoordelijkheid om goed te sorteren. Daarnaast wordt er hard opgetreden tegen sluikstorten. Zo zorgen we samen voor een aangename stad om in te wonen én dragen we een lange termijnvisie uit die enkel positief is voor de komende generaties.”