Er komen drie nieuwe plaatsen voor publiek sanitair: op het Claragoed (gerenoveerd na vandalisme), aan het Rabot en in Oostakker (beiden nieuwbouw). Dat bleek uit informatie die Stijn De Roo (fractievoorzitter CD&V) opvroeg bij schepen Storms (Vooruit). Deze drie worden allemaal aangepast voor personen met een handicap en in Oostakker wordt ook een drinkwaterpunt voorzien. In 2020 en 2021 werd al bijkomend sanitair voorzijn nabij respectievelijk het Veer in Afsnee en het Griendeplein. Op zijn vraag of de containers ook na de zomer zullen blijven staan, antwoordde de schepen dat er geen beslissing is genomen om de containers en de dienstverlening die voorzien werden tot juni i.k.v. het lenteplan verder te laten lopen.

De Stad zet verder in op het beter communiceren van o.a. de openingsuren zal de “plaskaart” van 2013 verder updaten. Daarnaast komt er een project rond het plaatsen van een uniforme signalisatie dat in het najaar van 2021 wordt opgestart.

Jaarlijks gaat er €250.000 naar extra sanitair voor tijdens de Gentse Feesten en €800.000 euro voor structurele dagelijkse schoonmaak en kleine herstellingen.