Ik vroeg aan de bevoegde schepen of het Zwembad Neptunus deze zomervakantie toch open kon blijven. Vele mensen kiezen immers voor een vakantie dichtbij huis.

De schepen antwoordde dat het zwembad deze zomer niet meer kon openen, tenzij er maanden geleden was gekozen voor een structurele renovatie van de kades. Dat zou een klein jaar in beslag nemen en bovendien een hoge kost met zich meebrengen.

Aan Farys werd daarom de opdracht gegeven om de sloop voor te bereiden. Intussen werden de omlooppompen (die nog waarde hebben) en onderdelen die van de chemicaliëntanks die nog gebruikt kunnen worden ontmanteld. Daarom zou de sloop al in de tweede helft van augustus kunnen aanvangen, onder voorbehoud van de planning van de aannemer.

Het college kiest er wel voor om de groenzone van zwembad Neptunus ter beschikking stellen voor de buurt en jeugdverenigingen tot midden augustus.  Er wordt de komende dagen ook onderzocht of er een extra zwembad kan openen dat normaal gezien sluit tijdens de zomer (aangezien we werken die deze zomer gepland stonden al uitvoerden tijdens de coronamaanden). Maar hier wordt het beschikbare aantal redders en de kostenefficiëntie nog bekeken.

Het ziet er dus naar uit dat we deze zomer zullen kiezen voor de Blaarmeersen en LAGO Rozenbroeken voor een verfrissende buitenduik.