Ontwerp nieuwe brug in Gent aangepast

Publicatiedatum

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

Aan de Oude Dokken in Gent zal een nieuwe fietsers- en voetgangersbrug worden gebouwd. De zgn. Matadibrug wordt, na de Bataviabrug, de tweede fietsers- en voetgangersbrug die de Oude Dokken met de binnenstad zal verbinden.

Er is nu een aangepast ontwerp klaar, dat wel rekening houdt met de boten die de restwarmte uit de haven naar de binnenstad brengen. Volgens de huidige planning zal de Matadibrug afgewerkt zijn tegen eind 2023, waarna ze, ofwel voor of na de jaarwisseling, in gebruik zal kunnen genomen worden, vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (cd&v) als antwoord op een schriftelijke vraag van bevoegd minister Lydia Peeters (Open Vld).

Hierover verscheen een bericht op de website van VRT NWS. Het volledige persbericht kan je hier lezen.

In de pers

Lokfiets kan nu pas écht worden ingezet: “Testperiode tot augustus”

Op de gemeenteraad vroeg fractievoorzitter Stijn De Roo hoe de lokfiets het doet in strijd tegen fietsdiefstallen. In januari werd namelijk aangekondigd dat die eindelijk terug gebruikt mag worden, na een wetswijziging.

Eerste aanpassing aan circulatieplan Gentbrugge is een feit: Oude Brusselseweg voor een stuk opnieuw dubbele richting

Sinds eind april gelden er maatregelen voor de nieuwe verkeerscirculatie in Dampoort-Oud Gentbrugge. De boetecamera's aan Gentbruggebrug blijken echter niet te werken.

Ook Stijn De Roo (CD&V) ziet verkiezingsborden beklad worden: “Maar mijn vrouw heeft daar een creatieve oplossing voor gevonden”

Wat als... je bord voor de zoveelste keer beklad wordt en je vrouw het ermee gehad heeft.