Stijn in Brussel

In het Vlaams Parlement werkt Stijn De Roo rond de thema' ruimtelijke ordening, leefmilieu, landbouw, technologie, digitalisering, innovatie, wetenschapsbeleid en economie.

Hij is lid van de commissies:

  • Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening en Energie
  • Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie 
  • Algemeen Beleid, Financiën, Begroting en Justitie
  • Vlaams Energie- en Klimaatplan
  • Onderzoekscommissie PFAS-PFOS (juni 2021 tot maart 2022)

Sinds april 2022 zetelt Stijn eveneens in de Senaat.

 

nieuws uit Brussel

Kies zekerheid, kies cd&v.

Wat is de échte inzet op 9 juni? Het antwoord is simpel: zekerheid. Mensen de zekerheid geven waar ze recht op hebben. Zeker van meer netto, meer tijd en meer veiligheid.

Praktische informatie om geldig te stemmen op 9 juni 2024

Op 9 juni 2024 gaan we naar de stembus. Om goed voorbereid te zijn, geef ik je enkele praktische tips en belangrijke informatie om je stemproces soepel en efficiënt te laten verlopen. Lees verder om te ontdekken hoe je jouw stem geldig kunt uitbrengen, welke kleuren de stembrieven hebben en wat een opvolgers nu precies is.

Mijn prioriteiten voor de verkiezingen van 9 juni 2024

Ik wil u graag aanmoedigen om bij het uitbrengen van je stem goed na te denken over de thema's die voor jou belangrijk zijn.

Ondersteuning van scale-ups in Vlaanderen

Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (cd&v) ondervroeg bevoegd minister en partijgenoot Jo Brouns over de ondersteuning van scale-ups in Vlaanderen.

Steeds meer ondernemingen bewust van cyberrisico’s

Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (cd&v) ondervroeg bevoegd minister en partijgenoot Jo Brouns over de cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen.

Jachtseizoenen 2021, 2022 en 2023: afschotcijfers en conclusies

De soorten die in Vlaanderen behoren tot het jachtwild zijn opgesomd in artikel 3 van het Jachtdecreet. Dat artikel verdeelt de wildsoorten in verschillende categorieën: grof wild, klein wild, waterwild en overig wild.

Nog geen akkoord over de verdeling van de opbrengsten van de 5G-veiling

Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (cd&v) ondervroeg bevoegd minister en partijgenoot Benjamin Dalle over de verdeling van de opbrengsten van de 5G-veiling.

Werken aan BRICO-kruispunt R4WO wellicht midden 2025 van start

In opvolging van zijn eerdere schriftelijke vragen informeerde Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (cd&v) bij minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) naar de stand van zaken van de werken aan de knooppunten Zeeschipstraat en fietsbrug Gaverstraat in Wondelgem.

Ontharding: het gaat om een bouwshift en niet om een betonstop.

Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (cd&v) ondervroeg bevoegd minister Zuhal Demir (N-VA) over het Betonrapport 2024.