Stijn in Gent

Stijn werd in 2018 voor de eerste keer verkozen in de Gentse gemeenteraad. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 werd hij herkozen.

Hij zetelt in de commissies:

  • Mobiliteit, Architectuur, Stadsontwikkeling, Stedenbouw en Erfgoed (MASSE)
  • Financiën, Administratieve vereenvoudiging, Burgerzaken en Algemene Zaken (FABAZ)

Stijn is een actief raadslid. Van alle raadsleden stelde hij sinds zijn aantreden het hoogst aantal vragen aan het college van burgemeester en schepenen. Verder kaart hij ook de Gentse thema's op Vlaams en federaal niveau, en vice versa.

nieuws uit Gent

Nood aan echte vrije zwemzones in Gent

Gent blijft talmen met zwemmen in open water ondanks duidelijke Vlaamse richtlijnen. Hoewel de Vlaamse Regering het lokale bestuur actief ondersteunt met draaiboeken, financiële middelen en waterkwaliteitsmetingen, blijft het Gentse stadsbestuur bijzonder terughoudend. "De recente plannen voor een beperkt proefproject aan Portus Ganda illustreren een aarzelende houding van het stadsbestuur", zegt Vlaams volksvertegenwoordiger en Gents gemeenteraadslid Stijn De Roo.

Aanpak van de problemen in de Pijkestraat in Oostakker

De bewoners in de Pijkestraat hebben de afgelopen jaren meermaals de onveilige situatie in hun straat aangekaart. Zwaar verkeer en sluipverkeer in combinatie met het ontbreken van een fiets- of voetpad vormen er een gevaar voor de actieve weggebruikers, waaronder heel wat schoolgaande jeugd.

Bereikbaarheid van Drongen-Luchteren en Mariakerke met het openbaar vervoer

Het aanbod aan openbaar vervoer in Drongen-Luchteren en Mariakerke is onvoldoende om een minimale bereikbaarheid te kunnen garanderen aan (kwetsbare) inwoners, scholen en zorgvoorzieningen.

Leegstand bij sociale woningen in Gent

In Gent is er een grote nood en tekort aan sociale woningen. Toch staan er heel wat sociale woningen leeg.

Werken aan de tramsporen in de Poperingestraat

De Lijn plant, in samenwerking met de stad Gent en Farys, de heraanleg van de Poperingestraat, de Radijsstraat, de Dikkelindestraat en een deel van de Kolegemstraat in Gent. Op 16 april 2025 bevestigde Gents schepen van Mobiliteit Joris Vandenbroucke dat de werken zouden aanvangen in september.

Mandaatsnota van de Gentse stadsbouwmeester en de aanpak van de groenklimaatassen

In zijn nieuwe mandaatsnota “Anders Stad Bouwen” voor de periode 2024–2029 pleit stadsbouwmeester Peter Vanden Abeele voor een fundamenteel andere aanpak van de stedelijke ontwikkeling in Gent. Volgens de stadsbouwmeester zijn de klassieke instrumenten en procedures onvoldoende om uitdagingen zoals betaalbaar wonen, ruimtedruk en klimaatadaptatie doeltreffend aan te pakken.

Planning van de fiets- en voetgangersbruggen over de Schelde in Gent

In november 2020 tekenden de stad Gent en De Vlaamse Waterweg (DVW) een samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van het project Scheldemeander in het kader van het geactualiseerde Sigmaplan. In de overeenkomst werden drie fiets- en voetgangersbruggen opgenomen die in overleg verder zouden worden uitgewerkt.

Realisatie van de snelle busverbinding Gent-Terneuzen

De provincie Zeeland is de trekker van het project ‘Bus Rapid Transit Gent-Dampoort-Terneuzen/Goes’, waarmee men een snelle busverbinding wil realiseren tussen Gent-Dampoort in Vlaanderen en Terneuzen/Goes in Nederland.

Geen plannen voor verzinkbare urinoirs in Gent

In steden zoals Oostende en Aalst kochten de stadsbesturen in het verleden reeds uriliften aan. Uriliften zijn ondergrondse urinoirs, die voor een welbepaalde tijd uit de grond kunnen rijzen. Zulke verzinkbare urinoirs bezitten op die manier de mogelijkheid om een positief effect te hebben op het wildplassen in de stad.

Veiliger fietsverkeer in de Langerbruggekaai en Terdonkkaai

De N474 in het Gents havengebied is onveilig voor fietsers. Het veel te smalle fietspad op een weg met veel zwaar verkeer langs de Langerbruggekaai en Terdonkkaai is een zogenaamd "moordstrookje".