Rijden we binnenkort 90 per uur op Gentse autosnelwegen?

Publicatiedatum

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

Nog vóór de zomer wordt een testfase uitgerold voor een aangepaste snelheidsregeling voor de snelwegen rond Gent. De testfase zal zich in eerste instantie focussen op de R4 tussen Oostakker en Merelbeke, de E40 tussen Sint-Denijs-Westrem en Merelbeke en het viaduct van de E17.

Dat zei minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) in de commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement naar aanleiding van een vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (cd&v).

Hierover verscheen een bericht op de website van HLN op 12 mei en in de krant van 13 mei (regio Gent) op pagina 21. Het volledige persbericht kan je hier lezen.

In de pers

Lokfiets kan nu pas écht worden ingezet: “Testperiode tot augustus”

Op de gemeenteraad vroeg fractievoorzitter Stijn De Roo hoe de lokfiets het doet in strijd tegen fietsdiefstallen. In januari werd namelijk aangekondigd dat die eindelijk terug gebruikt mag worden, na een wetswijziging.

Eerste aanpassing aan circulatieplan Gentbrugge is een feit: Oude Brusselseweg voor een stuk opnieuw dubbele richting

Sinds eind april gelden er maatregelen voor de nieuwe verkeerscirculatie in Dampoort-Oud Gentbrugge. De boetecamera's aan Gentbruggebrug blijken echter niet te werken.

Ook Stijn De Roo (CD&V) ziet verkiezingsborden beklad worden: “Maar mijn vrouw heeft daar een creatieve oplossing voor gevonden”

Wat als... je bord voor de zoveelste keer beklad wordt en je vrouw het ermee gehad heeft.