Steeds meer meldingen van sluikstort in Gent

Publicatiedatum

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

Het sluikstortprobleem in Gent blijft hardnekkig bestaan. In 2022 werden er 50.225 meldingen gemaakt van sluikstort, omgerekend een kleine duizend meldingen per week.

Het merendeel van de meldingen komt binnen via de meldingsapp. Dat blijkt uit een vraag van gemeenteraadslid Stijn De Roo (cd&v) aan schepen voor openbare netheid Bram Van Braeckevelt (Groen).

HIerover verscheen een bericht op de website van De Gentaar en artikel in de krant van 1 februari op pagina 1. Het volledige bericht kan je hier lezen.

In de pers

Lokfiets kan nu pas écht worden ingezet: “Testperiode tot augustus”

Op de gemeenteraad vroeg fractievoorzitter Stijn De Roo hoe de lokfiets het doet in strijd tegen fietsdiefstallen. In januari werd namelijk aangekondigd dat die eindelijk terug gebruikt mag worden, na een wetswijziging.

Eerste aanpassing aan circulatieplan Gentbrugge is een feit: Oude Brusselseweg voor een stuk opnieuw dubbele richting

Sinds eind april gelden er maatregelen voor de nieuwe verkeerscirculatie in Dampoort-Oud Gentbrugge. De boetecamera's aan Gentbruggebrug blijken echter niet te werken.

Ook Stijn De Roo (CD&V) ziet verkiezingsborden beklad worden: “Maar mijn vrouw heeft daar een creatieve oplossing voor gevonden”

Wat als... je bord voor de zoveelste keer beklad wordt en je vrouw het ermee gehad heeft.