Veelbesproken circulatieplan voor Gentbrugge en Dampoort goedgekeurd in gemeenteraad

Publicatiedatum

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

In onze deelgemeenten en wijken willen we de leefkwaliteit fors verhogen. Op vlak van mobiliteit hebben we er daarom voor gekozen om mobiliteitsplannen-op-maat te maken. Het verhogen van de leefkwaliteit, het weren van doorgaand verkeer en het STOP-principe zijn daarbij ons kompas voor de woonkernen in onze deelgemeenten.

In samenspraak met de bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden werd op die manier gewerkt aan het eerste wijkmobiliteitsplan - dat van Oud-Gentbrugge en de Dampoortwijk.

Hierover verscheen een artikel in het Nieuwsblad op 22 november.

De volledige tussenkomst van fractieleider Stijn De Roo tijdens de gemeenteraad kan je hier herbekijken, of hier integraal nalezen.

In de pers

Lokfiets kan nu pas écht worden ingezet: “Testperiode tot augustus”

Op de gemeenteraad vroeg fractievoorzitter Stijn De Roo hoe de lokfiets het doet in strijd tegen fietsdiefstallen. In januari werd namelijk aangekondigd dat die eindelijk terug gebruikt mag worden, na een wetswijziging.

Eerste aanpassing aan circulatieplan Gentbrugge is een feit: Oude Brusselseweg voor een stuk opnieuw dubbele richting

Sinds eind april gelden er maatregelen voor de nieuwe verkeerscirculatie in Dampoort-Oud Gentbrugge. De boetecamera's aan Gentbruggebrug blijken echter niet te werken.

Ook Stijn De Roo (CD&V) ziet verkiezingsborden beklad worden: “Maar mijn vrouw heeft daar een creatieve oplossing voor gevonden”

Wat als... je bord voor de zoveelste keer beklad wordt en je vrouw het ermee gehad heeft.