In vier jaar tijd helft minder betalende straatparkeerplaatsen in centrum

Publicatiedatum

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

Op 4 jaar tijd is het aantal betalende straatparkeerplaatsen voor auto's in Gent-centrum gehalveerd. In het gebied afgebakend door het water en het autovrij gebied verdwenen in totaal 241 betalende plaatsen sinds 1 januari 2018. Dat blijkt uit informatie die fractievoorzitter Stijn De Roo (cd&v) opvroeg bij schepen Filip Watteeuw (Groen).

Hierover verscheen een bericht op de website van HLN en in de krant van 25 juni (regio Oost-Vlaanderen) op pagina 30. Het volledige bericht kan u hier lezen.

In de pers

Lokfiets kan nu pas écht worden ingezet: “Testperiode tot augustus”

Op de gemeenteraad vroeg fractievoorzitter Stijn De Roo hoe de lokfiets het doet in strijd tegen fietsdiefstallen. In januari werd namelijk aangekondigd dat die eindelijk terug gebruikt mag worden, na een wetswijziging.

Eerste aanpassing aan circulatieplan Gentbrugge is een feit: Oude Brusselseweg voor een stuk opnieuw dubbele richting

Sinds eind april gelden er maatregelen voor de nieuwe verkeerscirculatie in Dampoort-Oud Gentbrugge. De boetecamera's aan Gentbruggebrug blijken echter niet te werken.

Ook Stijn De Roo (CD&V) ziet verkiezingsborden beklad worden: “Maar mijn vrouw heeft daar een creatieve oplossing voor gevonden”

Wat als... je bord voor de zoveelste keer beklad wordt en je vrouw het ermee gehad heeft.