Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn

Publicatiedatum

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft vorig jaar 1.848 boetes voor verkeersovertredingen ontvangen. Dat is een record en een stijging van ruim 40 procent op vijf jaar tijd. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-parlementslid Stijn De Roo heeft opgevraagd bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters. “Ook De Lijn moet zich aan de verkeersregels houden”, reageert De Roo. Hij wijst op de “voorbeeldfunctie” van de vervoersmaatschappij.

(Het Nieuwsblad, 30 juli 2021)

Het volledig artikel vind je hier: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210730_92727816

Het origineel persbericht kan je hier lezen: https://www.stijnderoo.be/nieuws/ook-de-lijn-moet-zich-aan-de-verkeersregels-houden/

In de pers

Lokfiets kan nu pas écht worden ingezet: “Testperiode tot augustus”

Op de gemeenteraad vroeg fractievoorzitter Stijn De Roo hoe de lokfiets het doet in strijd tegen fietsdiefstallen. In januari werd namelijk aangekondigd dat die eindelijk terug gebruikt mag worden, na een wetswijziging.

Eerste aanpassing aan circulatieplan Gentbrugge is een feit: Oude Brusselseweg voor een stuk opnieuw dubbele richting

Sinds eind april gelden er maatregelen voor de nieuwe verkeerscirculatie in Dampoort-Oud Gentbrugge. De boetecamera's aan Gentbruggebrug blijken echter niet te werken.

Ook Stijn De Roo (CD&V) ziet verkiezingsborden beklad worden: “Maar mijn vrouw heeft daar een creatieve oplossing voor gevonden”

Wat als... je bord voor de zoveelste keer beklad wordt en je vrouw het ermee gehad heeft.