De Lijn Gent - Besparingen op de dienstverlening

Publicatiedatum

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (cd&v) ondervroeg bevoegd minister Lydia Peeters (Open Vld) over de besparingen op de dienstverlening van De Lijn in Gent.

De Lijn besliste om vanaf januari een tiental bushaltes in Gent niet meer te bedienen. Het gaat om aangepaste bustrajecten op de lijnen 17/18, 38/39 en 6/9. 

De Lijn zou vooraf overleg gehad hebben met de stad Gent, maar niet tot een vergelijk gekomen zijn. De stad heeft dan ook negatief gereageerd op de plannen. Onder meer in Drongen worden haltes van bus 18 geschrapt en wordt het traject 'rechtgetrokken' via de zeer gevaarlijke Antoon Catriestraat. De weg is in bijzonder slechte staat en wacht op heraanleg. De breedte van de weg laat niet toe dat twee bussen (of brede voertuigen) elkaar kruisen. Door het schrappen van de halte in de Mariakerksesteenweg is het kerkhof plots niet meer bereikbaar met het openbaar vervoer.

Bovendien waren een aantal inwoners nog niet op de hoogte van de besparingsplannen.

Ik vroeg de minister om haar plannen aan te passen.

Mijn vraag en het antwoord van de minister vindt u hier.

Nieuws

Vervoersalternatieven tramlijn T2 tijdens werken

Stad Gent plant, in samenwerking met De Lijn en Farys, de heraanleg van de Poperingestraat, Radijsstraat, Dikkelindestraat en een deel van de Kolegemstraat. De geplande werkzaamheden omvatten onder meer de vernieuwing van de wegenis van gevel tot gevel, de aanleg van een gescheiden rioolstelsel en het inrichten van nieuwe tramhaltes met wachtaccommodatie.

Geen stedelijk fietsdeelsysteem nodig: private spelers doen hun werk

Gents Gemeenteraadslid Stijn De Roo (cd&v) stelt zich vragen bij de noodzaak van een stedelijk fietsdeelsysteem, zoals vermeld in het bestuursakkoord van de Stad Gent.

Schepencollege blijft verwarring zaaien rond zwembad Neptunus

Door een uitspraak van de Raad van State liep de planning van het nieuwe zwembad in Wondelgem al heel wat vertraging op.