Gemeenteraad verzamelt bij nieuw coronamonument: "We zullen doorgaan"

Publicatiedatum

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

Vlak voor de start van de gemeenteraad vond maandagavond in het Emile Braunpark, vlakbij de stadshal, een ingetogen herdenkingsmoment plaats voor de voorbije coronaperiode. Er werd ook een nieuw monument ingehuldigd. Een stenen cirkel met daarop als tekst: "We zullen doorgaan tot we samen zijn".

Kort voor de start van de gemeenteraad trokken alle schepenen en raadsleden naar het Emile Braunpark om samen even stil te staan bij de voorbije coronaperiode. Er vond een korte plechtigheid plaats waaraan de onthulling van het nieuwe monument werd gekoppeld. Een stenen cirkel die werd gemaakt door de Gentse steenkapper Filip Martin. Boven op de cirkel kwam de tekst van de Nederlandse componist Ramses Shaffy: "We zullen doorgaan tot we samen zijn".

Onze stad wil zo de solidariteit en de inzet van de Gentenaars tijdens de coronacrisis nogmaals sterk benadrukken. Het  monument wordt mee opgedragen aan Gentse organisaties, ondernemers en handelaars. 

Als raadslid was fractievoorzitter Stijn De Roo bij het ingetogen moment aanwezig.

Nieuws

Opvolging fietsersbrug over R4 en Ringvaart

Er wordt gewerkt aan de fietssnelweg F42 langsheen spoorlijn L58. Een nieuwe fietsersbrug moet daar het sluitstuk vormen van de verbinding tussen Gent en het Meetjesland, over de R4 en de Ringvaart heen. Deze fietsersbrug loopt echter vertraging op door een onderzoek van OVAM naar PFAS-vervuiling.

Studentenhuisvesting in Gent

Tijdens de zitting van 19 december 2023 keurde de gemeenteraad een nota goed met aanbevelingen voor studentenhuisvesting. Deze aanbevelingen werden gericht aan de Stad, aan de Vlaamse overheid, de hogeronderwijsinstellingen en de sector van ontwikkelaars. Voor de Stad ging het onder meer over aanbevelingen rond wijzigingen in het ABR en het uitbreiden van beheersovereenkomsten naar kleine- en midschalige projecten.

Herbeplanting in de Amand Casier de ter Bekenlaan

Op 5 maart 2024 werd bekendgemaakt dat de bomen in de Amand Casier de ter Bekenlaan worden gerooid en vervangen. Wortelschade en een slechte standplaats zorgden ervoor dat de bomen niet meer veilig zijn. De instabiliteit is een gevolg van de groeiplaats: de bomen zijn geplant op riolering.