Noodzaak tot betere busverbinding Scandinaviëstraat - Dampoort

Publicatiedatum

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

In de Scandinaviëstraat wonen zo'n 700 mensen die zich, door gebrek aan dienstverlening en winkels binnen hun geïsoleerde wijk, noodzakelijkerwijze dienen te verplaatsen naar de Dampoort.µ

De rechtstreekse busverbinding naar de Dampoort is door het nieuwe vervoersplan van De Lijn   afgeschaft, waardoor vele inwoners moeilijkheden ondervinden om zich te verplaatsen met het openbaar vervoer. Zij vragen dan ook om de rechtstreekse verbinding met de Dampoort opnieuw in te voeren.

Raadslid Stijn De Roo kaartte op de gemeenteraad van 27 mei nogmaals de problematiek aan voor een betere bereikbaarheid met het openbaar vervoer voor de inwoners van de Scandinaviëstraat.

Stijn De Roo: “Er moet op korte termijn een oplossing komen voor een vlottere verbinding met het openbaar vervoer vanuit de Scandinaviëstraat naar de Dampoort. De nieuwe Vlaamse Regering dient hiervoor voldoende middelen vrij te maken. Om tot een structurele mobiliteitsoplossing te komen moeten de Stad, De Lijn en Vlaanderen samenwerken.”

Je kan hier de volledige tussenkomst van Stijn De Roo bekijken.

 

Copyright afbeelding: Stad Gent

Nieuws

Opvolging fietsersbrug over R4 en Ringvaart

Er wordt gewerkt aan de fietssnelweg F42 langsheen spoorlijn L58. Een nieuwe fietsersbrug moet daar het sluitstuk vormen van de verbinding tussen Gent en het Meetjesland, over de R4 en de Ringvaart heen. Deze fietsersbrug loopt echter vertraging op door een onderzoek van OVAM naar PFAS-vervuiling.

Studentenhuisvesting in Gent

Tijdens de zitting van 19 december 2023 keurde de gemeenteraad een nota goed met aanbevelingen voor studentenhuisvesting. Deze aanbevelingen werden gericht aan de Stad, aan de Vlaamse overheid, de hogeronderwijsinstellingen en de sector van ontwikkelaars. Voor de Stad ging het onder meer over aanbevelingen rond wijzigingen in het ABR en het uitbreiden van beheersovereenkomsten naar kleine- en midschalige projecten.

Herbeplanting in de Amand Casier de ter Bekenlaan

Op 5 maart 2024 werd bekendgemaakt dat de bomen in de Amand Casier de ter Bekenlaan worden gerooid en vervangen. Wortelschade en een slechte standplaats zorgden ervoor dat de bomen niet meer veilig zijn. De instabiliteit is een gevolg van de groeiplaats: de bomen zijn geplant op riolering.