Te gast op infoavond CD&V Destelbergen-Heusden

Publicatiedatum

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

Op donderdagavond 18 november was ik gastspreker op de infoavond van CD&V Destelbergen-Heusden. Ik mocht er toelichting geven over de gevolgen van het Wijkmobiliteitsplan Oud-Gentbrugge-Dampoort, het viaduct van de E17, geluidsmuren, fietsersbruggen, enz.... Ik beantwoordde er ook graag de vragen van geïnteresseerde inwoners.

Bedankt voor de uitnodiging !

Enkele sfeerfoto's:

               

Nieuws

Opvolging fietsersbrug over R4 en Ringvaart

Er wordt gewerkt aan de fietssnelweg F42 langsheen spoorlijn L58. Een nieuwe fietsersbrug moet daar het sluitstuk vormen van de verbinding tussen Gent en het Meetjesland, over de R4 en de Ringvaart heen. Deze fietsersbrug loopt echter vertraging op door een onderzoek van OVAM naar PFAS-vervuiling.

Studentenhuisvesting in Gent

Tijdens de zitting van 19 december 2023 keurde de gemeenteraad een nota goed met aanbevelingen voor studentenhuisvesting. Deze aanbevelingen werden gericht aan de Stad, aan de Vlaamse overheid, de hogeronderwijsinstellingen en de sector van ontwikkelaars. Voor de Stad ging het onder meer over aanbevelingen rond wijzigingen in het ABR en het uitbreiden van beheersovereenkomsten naar kleine- en midschalige projecten.

Herbeplanting in de Amand Casier de ter Bekenlaan

Op 5 maart 2024 werd bekendgemaakt dat de bomen in de Amand Casier de ter Bekenlaan worden gerooid en vervangen. Wortelschade en een slechte standplaats zorgden ervoor dat de bomen niet meer veilig zijn. De instabiliteit is een gevolg van de groeiplaats: de bomen zijn geplant op riolering.