Werken kruispunt aan WEBA Gent starten in mei 2024

Publicatiedatum

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (cd&v) vernam van bevoegd minister Lydia Peeters (Open Vld) dat de werken voor de eerste fase van de heraanleg van het knooppunt van de N424 met de N456 bestaan uit de aanleg van een extra afslagstrook op de N424 Vliegtuiglaan en de aanleg van een extra rijstrook in beide richtingen op de N424 Afrikalaan tussen het kruispunt met de N456 en de Aziëstraat (inclusief de verbreding van de spoorovergang over de N424 Afrikalaan).

In de Afrikalaan komen aan beide zijden voetpaden en conforme fietspaden (aan de westzijde wordt dit fietspad dubbelrichting). Op het kruispunt van de N424 en N456 komen conflictvrije oversteekplaatsen.

De werken zijn voorzien om te starten in mei 2024 en zullen afgerond zijn tegen eind 2024.

Voor de volgende fases moet de studie nog opgestart worden.

Stijn De Roo: “De aanleg van een extra rijstrook op de N424 Afrikalaan in beide richtingen tussen het kruispunt met de N456 en de Aziëstraat en de extra afslagstrook op de N424 Vliegtuiglaan zullen ongetwijfeld zorgen voor een vlottere verkeersdoorstroming.

De voorziene voet- en fietspaden aan beide zijden van de Afrikalaan en de conflictvrije oversteekplaatsen op het kruispunt van de N424 en de N456 zullen een grote verbetering zijn voor de verkeersveiligheid van de zwakke weggebruikers.

Hopelijk verlopen de werken vlot, zodat ze eind 2024 afgerond zullen zijn, zoals gepland.”

Nieuws

Steeds meer ondernemingen bewust van cyberrisico’s

Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (cd&v) ondervroeg bevoegd minister en partijgenoot Jo Brouns over de cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen.

Jachtseizoenen 2021, 2022 en 2023: afschotcijfers en conclusies

De soorten die in Vlaanderen behoren tot het jachtwild zijn opgesomd in artikel 3 van het Jachtdecreet. Dat artikel verdeelt de wildsoorten in verschillende categorieën: grof wild, klein wild, waterwild en overig wild.