Werken kruispunt aan WEBA Gent starten in mei 2024

Publicatiedatum

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (cd&v) vernam van bevoegd minister Lydia Peeters (Open Vld) dat de werken voor de eerste fase van de heraanleg van het knooppunt van de N424 met de N456 bestaan uit de aanleg van een extra afslagstrook op de N424 Vliegtuiglaan en de aanleg van een extra rijstrook in beide richtingen op de N424 Afrikalaan tussen het kruispunt met de N456 en de Aziëstraat (inclusief de verbreding van de spoorovergang over de N424 Afrikalaan).

In de Afrikalaan komen aan beide zijden voetpaden en conforme fietspaden (aan de westzijde wordt dit fietspad dubbelrichting). Op het kruispunt van de N424 en N456 komen conflictvrije oversteekplaatsen.

De werken zijn voorzien om te starten in mei 2024 en zullen afgerond zijn tegen eind 2024.

Voor de volgende fases moet de studie nog opgestart worden.

Stijn De Roo: “De aanleg van een extra rijstrook op de N424 Afrikalaan in beide richtingen tussen het kruispunt met de N456 en de Aziëstraat en de extra afslagstrook op de N424 Vliegtuiglaan zullen ongetwijfeld zorgen voor een vlottere verkeersdoorstroming.

De voorziene voet- en fietspaden aan beide zijden van de Afrikalaan en de conflictvrije oversteekplaatsen op het kruispunt van de N424 en de N456 zullen een grote verbetering zijn voor de verkeersveiligheid van de zwakke weggebruikers.

Hopelijk verlopen de werken vlot, zodat ze eind 2024 afgerond zullen zijn, zoals gepland.”

Nieuws

Opvolging fietsersbrug over R4 en Ringvaart

Er wordt gewerkt aan de fietssnelweg F42 langsheen spoorlijn L58. Een nieuwe fietsersbrug moet daar het sluitstuk vormen van de verbinding tussen Gent en het Meetjesland, over de R4 en de Ringvaart heen. Deze fietsersbrug loopt echter vertraging op door een onderzoek van OVAM naar PFAS-vervuiling.

Studentenhuisvesting in Gent

Tijdens de zitting van 19 december 2023 keurde de gemeenteraad een nota goed met aanbevelingen voor studentenhuisvesting. Deze aanbevelingen werden gericht aan de Stad, aan de Vlaamse overheid, de hogeronderwijsinstellingen en de sector van ontwikkelaars. Voor de Stad ging het onder meer over aanbevelingen rond wijzigingen in het ABR en het uitbreiden van beheersovereenkomsten naar kleine- en midschalige projecten.

Herbeplanting in de Amand Casier de ter Bekenlaan

Op 5 maart 2024 werd bekendgemaakt dat de bomen in de Amand Casier de ter Bekenlaan worden gerooid en vervangen. Wortelschade en een slechte standplaats zorgden ervoor dat de bomen niet meer veilig zijn. De instabiliteit is een gevolg van de groeiplaats: de bomen zijn geplant op riolering.