Zomerstage bij Boerenbond

Publicatiedatum

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

Op uitnodiging van Boerenbond mocht ik stage lopen bij Rudy Raes Bloemzaden nv in Destelbergen. Zij toonden mij hoe zijn als familiebedrijf steeds opnieuw blijven innoveren.

Met Elfie en Thierry is de vierde generatie ingezet. Ze kweken jonge planten uit zaad en stek, verkopen bloemenzaden en zijn een belangrijke veredelaar van Primula en Viola. Ze stellen daarmee 40 vaste mensen en tientallen seizoenarbeiders tewerk.
 
Indrukwekkend hoe ze met dankzij hun genetica, veredeling en kennis meespelen op de internationale markt. Ook de digitalisering staat niet stil op het bedrijf.
 
Ik wens de hele familie veel succes met de verdere groei en de bloei van het bedrijf en bedank hen voor het interessante bezoek !

Nieuws

Opvolging fietsersbrug over R4 en Ringvaart

Er wordt gewerkt aan de fietssnelweg F42 langsheen spoorlijn L58. Een nieuwe fietsersbrug moet daar het sluitstuk vormen van de verbinding tussen Gent en het Meetjesland, over de R4 en de Ringvaart heen. Deze fietsersbrug loopt echter vertraging op door een onderzoek van OVAM naar PFAS-vervuiling.

Studentenhuisvesting in Gent

Tijdens de zitting van 19 december 2023 keurde de gemeenteraad een nota goed met aanbevelingen voor studentenhuisvesting. Deze aanbevelingen werden gericht aan de Stad, aan de Vlaamse overheid, de hogeronderwijsinstellingen en de sector van ontwikkelaars. Voor de Stad ging het onder meer over aanbevelingen rond wijzigingen in het ABR en het uitbreiden van beheersovereenkomsten naar kleine- en midschalige projecten.

Herbeplanting in de Amand Casier de ter Bekenlaan

Op 5 maart 2024 werd bekendgemaakt dat de bomen in de Amand Casier de ter Bekenlaan worden gerooid en vervangen. Wortelschade en een slechte standplaats zorgden ervoor dat de bomen niet meer veilig zijn. De instabiliteit is een gevolg van de groeiplaats: de bomen zijn geplant op riolering.