Opening Meulestedebrug

Publicatiedatum

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

De Meulestedebrug in Gent is opnieuw geopend. In oktober 2020 raakte de brug beschadigd door een aanvaring met een schip. Sindsdien hebben de aannemers en de Vlaamse Waterweg grondig werk verricht om deze brug te herstellen zodat er opnieuw gebruik van gemaakt kan worden.

Ik was dan ook tevreden dat ik de brug opnieuw kon openen samen met de burgemeester, de bevoegde schepen en de Vlaams minister voor mobiliteit. De reparatie van deze brug is immers goed nieuws voor heel wat Gentenaars. Het noorden van Gent kan opnieuw rekenen op een vlottere route tussen Wondelgem en Muide-Meulestede. De reparatie van de brug is berekend op anderhalf à twee miljoen euro. Het is op vandaag nog niet duidelijk door wie dit betaald dient te worden: de overheid of de verzekeraar van de schipper.

Nu is het vooral uitkijken naar de start van de bouw van de nieuwe Meulestedebrug. Na de zomer 2021 beginnen de werken. In 2025 zouden deze afgerond moeten zijn en kunnen we van deze nieuwe brug gebruik maken. De kostprijs van dit project is geraamd op 30 miljoen euro, zonder btw.

Nieuws

Steeds meer ondernemingen bewust van cyberrisico’s

Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (cd&v) ondervroeg bevoegd minister en partijgenoot Jo Brouns over de cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen.

Jachtseizoenen 2021, 2022 en 2023: afschotcijfers en conclusies

De soorten die in Vlaanderen behoren tot het jachtwild zijn opgesomd in artikel 3 van het Jachtdecreet. Dat artikel verdeelt de wildsoorten in verschillende categorieën: grof wild, klein wild, waterwild en overig wild.