Uitrol Gentse digitale watermeter in stroomversnelling

Publicatiedatum

Tags

Gent
Water

Auteur

Stijn De Roo

Deel dit artikel

Meer dan 15.000 Gentse gezinnen krijgen tegen eind volgend jaar een digitale watermeter. Dat blijkt uit cijfers die Stijn De Roo (CD&V) opvroeg bij de watermaatschappij Farys.

Momenteel wordt slechts 1,75% van de meteropnames voor water automatisch doorgestuurd via een digitale watermeter. Het merendeel van de meterstanden wordt nog doorgegeven via het internet (54%) en de telefoon (19%). Tegen 2030 wil Farys echter het volledige meterpark digitaliseren.

In Gent beschikken vandaag 12.014 huishoudens over een digitale watermeter. Tegen eind 2025 komen er 17.619 bij. In totaal zullen meer dan 100.000 digitale watermeters nodig zijn om de doelstelling te behalen. Het installeren van een digitale watermeter is gratis.
"Via de digitale watermeter kan het watergebruik makkelijker worden opgevolgd door de burger, en kunnen lekken en andere waterproblemen sneller worden opgemerkt" zegt De Roo. Ook bij de watermaatschappij zelf werd vooruitgang geboekt op vlak van lekverliezen. Uit de cijfers van Farys blijkt dat het waterverlies door lekken in 2023 daalde met 6,6%.

Nieuws

Kies zekerheid, kies cd&v.

Wat is de ├ęchte inzet op 9 juni? Het antwoord is simpel: zekerheid. Mensen de zekerheid geven waar ze recht op hebben. Zeker van meer netto, meer tijd en meer veiligheid.

Praktische informatie om geldig te stemmen op 9 juni 2024

Op 9 juni 2024 gaan we naar de stembus. Om goed voorbereid te zijn, geef ik je enkele praktische tips en belangrijke informatie om je stemproces soepel en effici├źnt te laten verlopen. Lees verder om te ontdekken hoe je jouw stem geldig kunt uitbrengen, welke kleuren de stembrieven hebben en wat een opvolgers nu precies is.